Nye indlæg

 
 
 
Plads til din reklame
Vi har også plads til dit reklamebanner - for yderligere oplysninger kontakt os her..

Endnu en lærerig artikel...

25-11-2013 12:57
DaTa
 
 
 
 
 
Kære alle DaTa-medlemmer
 
Endnu en interessant og særdeles lærerig artikel har fundet vej til vores artikelsamling. Denne gang handler det om træning, og du får et udpluk af artiklen her - resten må du logge ind og læse Blink
 

Det første trin i processen til at blive den bedst mulige dyretræner er at tage ansvar for dyrenes uønskede adfærd på lige fod med den adfærd, du ønsker. Alt for ofte opfinder dyretrænere undskyldninger for deres egen manglende evne til at træne et dyr. Disse undskyldninger omfatter blandt andet udtalelser som: ”Han er hormonel”, ”Han er angst”, ”Han har været misrøgtet”, ”Han vil kun lave ballade”, ”Han trykker på mine knapper”, ”Han gider ikke”, ”Han er i dårligt humør” og den sidste ”Han træner mig”. Med undtagelse af den sidste undskyldning er alle disse prædikater menneskeliggjorte fortolkninger, som intet har at gøre med den reelle motivation for dyrets adfærd. ”Han træner mig” kan godt være tæt på en korrekt fortolkning, men det er stadig ikke en gyldig undskyldning for trænerens manglende evne til at træne dyr. Dyr scanner altid deres miljø for at finde muligheder for at få belønning, og for at undgå ting, de ikke kan lide. Selvfølgelig vil et trænet dyr lede efter muligheder til at få dig til at give ham/hende belønning, eller sagt på en anden måde at træne dig.

De dyretrænere, jeg beundrer mest, er dem, som accepterer ansvaret for den dårlige adfærd, som deres dyr viser. Når de accepterer dette ansvar, giver det dem inspiration og styrke til at udvikle bedre træningsplaner og forhold til deres dyr. Der er ingen tvivl om, at et dyr er i stand til at lære ny adfærd. Spørgsmålet er blot, om træneren har evnen til at lære dyret det. De bedste dyretrænere, jeg kender, undgår at give dyrene skylden for deres egen manglende evne til at træne dem.

 
 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

  
 
 
 
 
DanskeTamFugle | CVR: 34655723 | Bredgade 32, DK-8560 Kolind  | besked@dansketamfugle.dk